Premieloppet!

Igår kastade jag som hastigast in ett inlägg om premieloppet Ruben och Hypra klarade av igår. Idag tänkte jag försöka berätta lite mer :)
 
Transporten till banan gick bra och dom skötte sig superbra hela vägen. Ställde in dom i boxarna där Hypra ställde sig och slappade direkt medans Ruben var lite mer nyfiken på allt runtomkring.
Dags för värmning och att överlämna hjärtat till kusken. Väl ute på banan var han i början lite tittig men skärpte sig snabbt, blev inte rädd för varken traktorn eller vattenbilen :D Däremot så blev han väldigt rädd för två varmblod som sprang förbi då kusken (Micael Melander) voltade med honom, då la han iväg som en rem 100 meter innan han insåg att det inte var någon sabeltandad tiger som var efter honom ;)
Melander var väldigt nöjd med honom efter värmningen. Sen var det ju bara att vänta tills han skulle ut igen, usch vad jag hade ont i magen!
Dags för start och båda hästarna skötte sig jättebra i startvolten, båda tog starten bra. Dom la sig jämsides men när Hypra skulle gå om i ingången på första kurvan så tog hon en galopp. Hon ställde sig snabbt men var nu några meter bakom Ruben. Det är nämligen så att när vi har tränat dom hemma så har Hypra gått bäst i ledningen och Ruben gått bäst i rygg. Ruben har haft en tendens att när han är först så tycker han att han redan har "vunnit" och om ingen försöker gå om så mesar han gärna på i ett ganska segt tempo.
Nu hamnade alltså Ruben först och Hypra en bit bak... Men kuskarna körde hästarna mycket bra!!
Innan ingången på andra kurvan tog Hypra sin andra galopp, ställde sig snabbt igen men hade tappat nån meter till på Ruben. På väg in mot första varvtiden låg hon några sekunder bakom honom och Ruben varvade på tiden 1.59.0 och Hypra på tiden 2.04.0!!! Det snabbaste varvet vi har gått hemma var på 2.16.0 så det var ju en REJÄL sänkning!
Väl inne på andra varvet så valde Melander att hålla igen Ruben så att han skulle orka hela heatet med krafter kvar över mål. I mina ögon såg det inte ut dom att han rörde sig alls eftersom han har ett väldigt stort kliv!
Hur som haver så gick Ruben i mål med tiden 2.02.8 och Hypra med tiden 2.06.1g!! Även detta var en rejäl sänkning då det snabbaste heatet vi gått hemma klockades på tiden 2.21.0!
Vilka underbart duktiga hästar!!!!!!
Efter heatet fick Ruben mer beröm av Melander, han sa att det var en mycket fin häst, lugn kille med mycket fint kliv i steget!
Även Hypra fick beröm av hennes kust Annsofie Bergfelt!
 
Vilken dag, så mycket känslor! Har fortfaranden inte hunnit smälta det.
All tid man lagt ner på hästarna och nu får man det här och såååå mycket mer tillbaka! Man inser att det verkligen är värt det!
 
Idag åkte jag och Erika ut till stallet för att promenera med hästarna, ganska snabbt stod dom ivriga vid grinden och väntade på att få komma ut. Då vi inte hämtade dom direkt utan gjorde bort lite andra saker först så började dom springa runt i full fart i hagen! Dom verkade inte alls berörda av gårdagen och det känns verkligen SUPER!
Underbaraste, finaste, bästa hästarna ♥
 
Här är en bild på Hypra och Ruben som togs under en mysig skogspromenad i sommras ♥ Kompisar ♥
 
 
Kram på er! ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0